Club - 117 GTM RC Club

Treasurer

Stijn Versmissen

Extra info

GTM R/C Club is een bloeiende club met ongeveer 30 vaste leden gevestigd te Vosselaar. Wij rijden in de Gemeentehal van Vosselaar (vlak achter het gemeentehuis: Maurits Pottersstraat) praktisch elke donderdag (per uitzondering op dinsdag) van 19:00 tot 23:00 (exacte datums staan vermeld in de kalender). In onze club wordt enkel en alleen elektrisch gereden (1/10 schaal of kleiner) daar wij rijden in een afgesloten hal.

De club bestaat reeds meer dan 20 jaar en stamt oorspronkelijk nog uit de tijd van de eerste Tamiya modellen met een standaard 540 motor. Nu wordt er naast Tamiya met alle gangbare merken en types gereden en dit met brushless motoren.

De ondergrond van de gemeentehal is 500! m² tapijt dat nieuw aangekocht is in 2017. Het circuit heeft een lengte van 140m. De track wordt elke keer opnieuw gelegd met rubber slang en afgeschuinde geschilderde houten latten omdat in deze hal ook nog andere aktiviteiten worden gehouden. Voordeel is natuurlijk dat we na verloop van tijd een ander parcours kunnen leggen en zo voor afwisseling kunnen blijven zorgen. Door de gebruikte materialen op het circuit wordt er zeer weinig stuk gereden aan de wagens. De aangewezen banden zijn zachte rubber slicks van 28 tot 32 hardheid. De club heeft een volwaardig AMB/MyLaps RC4 timingsysteem, waardoor we onze exacte rondetijden kennen en er geen fouten kunnen gebeuren bij het tellen tijdens een clubrace. Voordeel hier is ook dat als men veranderingen aanbrengt aan de wagen, men nu ook effectief kan zien of het ten goede was of niet. Elke piloot dient hier een persoonlijke mylaps transponder voor te bezitten.

Voor alle leden van de club is er maandelijks een clubrace voor enkele klasses: o.a. 27T brushed/17,5T brushless (blinky) Stock, 10,5T (blinky) Superstock, ... De overige gereden klasses hangen af van de interesse van de clubleden.
Alle details omtrend de regels vindt u in ons reglement.

Als nieuw lid zonder ervaring ben je wel aangeraden/verplicht het eerste jaar stock te rijden om de wagen echt te leren kennen voor je (eventueel) een snellere motor wil gaan gebruiken (tijdens de training mag iedereen doen en laten wat hij wil natuurlijk).

Het bestuur van de club bestaat uit Dave, Bart en Stijn die alles organiseren en plannen. Voor eventuele vragen of problemen kan U steeds bij hen terecht.

U bent hierbij vriendelijk uitgenodigd om eens vrijblijvend te komen proefrijden in onze R/C club !!!

Tot ziens :-)

Korte video van een deel van een A-finale Euro-GT op de tamiyacup 2017: