Club - 133 Velocitatem Arena VZW

Treasurer

Kevin Degrendele

Extra info

Velocitatem Indoor Arena, uniek in West-Vlaanderen, vanaf september 2016 open elke zondag in het winterseizoen van 10u tot 18u.

We starten de zomervakantie van 2016 op een stijlvolle manier met het oprichten van onze eigen Velocitatem Indoor Arena. Gezien in de regio West-Vlaanderen nergens een permanente indoor piste aangewezig was, en dat men al snel een 2-tal uur in de wagen moest doorbrengen om naar de dichtsbijzijnde indoor piste te rijden, werd de beslissing genomen door Kelly Deblauwe en Kevin Degrendele om de Velocitatem Indoor Arena in het leven te roepen. Na een lange zoektocht werd de mogelijkheid gevonden om een serre met een vlakke betonvloer te huren. Na enkele onderhandelingen werd er met de eigenaar een akkoord gevonden en konden we aanvangen met de werken midden juni 2016.

In een ruimte van 1.000 m² werden 3 permanente indoor pistes uitgetekend van maar liefst 360 m², 240 m² en 71m² . De pistes zijn bestemd voor electro aangedreven RC wagens gaande van schaal 1/28 t.e.m. 1/10. Het Indoor gebruikte tapijt is het allom bekende en geprezen ETS tapijt voor de on-road piste, waardoor er steeds een goeie grip aanwezig is. De off-road piste werd aangelegd met een hoogwaardig tapijt dat tevens een goede grip biedt.  Het gebruikte telsysteem is MyLaps. De Mini-Z piste werd voorzien van de Kyosho RCP track, met een Robitronics telsysteem.

De Velocitatem Arena beschikt tevens over een 40-tal zitplaatsen in de Pit Area waar er voor iedere piloot een 220V aansluiting aanwezig is.

Daarnaast is er ook een "lounge" zone voorzien, waar je kan rustig genieten van een drankje en een snack.

Wacht niet en kom deze arena een bezoekje brengen, het is een unieke ervaring om het onverwachte te ontdekken...

OPENING & TARIEF

Gedurende het seizoen, elke zondag open van 10u tot 18u. Sluitingszondagen zullen worden vermeld op de kalender.
Tarief: 12,50 €/piloot/per dag

WEDSTRIJDEN

De piste en de accomodatie kan ter beschikking gesteld worden, onder ons toezicht, voor het organiseren van uw eigen wedstrijden. Oppervlakte Indoor on-road piste: 360 m². Oppervlakte Indoor off-road piste 240 m². Oppervlakte Mini-Z piste: 71m²

Meer info via info@velocitatem.be

TESTWAGEN

Bij de Velocitatem Arena zijn we ons bewust dat starten met RC-rijden een serieuze investering is. De overvloedige tweedehandsmarkt met vaak verhakkelde wagens toont aan dat het niet voor iedereen is weg gelegd. Daarom ook dat we bij de Velocitatem Arena beschikken over 2 “test" wagens, een on-road en een off-road model. Wagens met maar één doel, beginners laten proeven van het RC-rijden net voor de aankoop van hun eigen telegeleide wagen.

Interesse gewekt? Geef ons een seintje voor dat je komt om eens te proberen en dan zorgen we ervoor dat onze test wagens voor je klaar staan!

WORKSHOP

Deze workshop richt zich tot beginnende piloten die meer te weten wensen te komen over het afstellen van de RC auto. Kijken, proberen, luisteren en uitproberen is de boodschap. De data van deze workshops zullen hier beschikbaar zijn.

07/01/2017: 1ste gratis workshop voor beginnende piloten vanaf 10u tot 12u. Reserveer nu!

CATERING

De "lounge" zone is voorzien van een aantal zitplaatsen, waar je kan rustig genieten van een drankje en een snack.
Drank en snacks zijn aanwezig. Uit respect voor de organisatie, vragen wij u om dus geen dranken zelf mee te brengen aub!
Klik hier voor de kaart.

TOILET

In de Velocitatem Indoor Arena hebben we geopteerd voor een rolstoeltoegankelijk en aangepast toilet.
Er is een vrije draairuimte in de ruimte, alsook een vaste greep aan de zijde van de toiletpot.

UNIEK IN WEST-VLAANDEREN // GROOT // PERMANENT // FUN // INSPIREREND => 600 m² Indoor piste voor modelbouwwagens.